Cele mai bune suplimente împotriva căderii părului

Căderea părului se mai numește, calviție sau alopecie.

Aceasta poate fi determinată de ereditate, hormoni și de vârstă.

Alopecia androgenetică este caracteristică bărbaților, dar se manifestă și la femei. La acestea apare, în special după menopauză.

Tuturor femeilor li se rarește părul, când îmbătrânesc, dar fenomenul poate apărea încă de la pubertate.

Femeilor le mai poate cădea părul, aproximativ, două, trei luni, după naștere, datorită modificărilor hormonale din timpul sarcinii.

Alte cauze, care duc la căderea părului ar mai putea fi, bolile acute, circulația sangvină slabă, expunerea la radiații, pierdere bruscă în greutate, febra mare, deficit de fier,, boli de tiroidă, chimioterapia, stres,infecții fungice, vopselele de păr, deficit de vitamine.

Consumați multe fructe și legume și alimente sărace în amidon. Acestea pot ajuta la încetinirea procesului de pierdere a părului.

Luați suplimente alimentare cu biotină. Biotină este necesară pentru sănătatea părului și a pielii și poate preveni chiar pierderea părului la bărbați.

Folosiți șampoane și balsam, care conțin biotină și siliciu.

Aloe Vera gel, vitaminele C și E și uleiurile de jojoba, balsamul conținând mușețel, gălbenele, ginseng și pasiflora, ajută la păstrarea sănătății părului.

Folosiți oțet de cidru de mere și ceai de salvie la clătit, ca să ajutați părul să crească.

Ginkgo biloba îmbunătățește circulația sângelui în scalp.

Ceaiul verde, pygeum din Prunus africana și palmierul pitic pot opri caderea părului.

Metilsulfonilmetanul (MSM) este necesar pentru formarea cheratinei, o proteină, care este o componentă importantă a firului de păr.

Dr. MITCHELL GAYNOR în „TERAPIA GENICĂ”, spune că „părul este alcătuit în proporție de 97% din proteine și este esențial să consumați suficiente proteine în dietă, pentru a înlocui firele de păr, care cad în mod natural zilnic”.

El recomandă, ca principale suplimente necesare sănătății părului, Biotină, MSM, acid pantotenic, extract de bambus(conține dioxid de siliciu).

Suplimentele care urmează sunt folosite de mine cu rezultate bune, contra căderii părului.

Forcapil păr si unghii, 180 capsule, Arkopharma

Supliment alimentar pentru regenerarea părului și unghiilor.

Recomandari de utilizare:
Forcapil păr si unghii este soluția in cazul tuturor formelor de cădere a părului, indiferent de cauza acestui fenomen – stres, oboseala, regimuri alimentare dezechilibrate, deficit de vitamine, cantitate excesiva de sebum la nivelul pielii capului.
Recomandat pentru a restabili vitalitatea si stralucirea părului precum si pentru intărirea unghiilor.

Ingrediente:
Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina D3, Biotina, Vitamina B9, L-cistina, L-metionina, oxid de zinc, celuloza, antiaglomerant – stearat de magneziu, capsula prezintă un înveliș de origine vegetală.

Mod de administrare:
Cate 2 capsule pe zi, dimineața, pentru o perioadă de 2-4 luni. Se recomandă administrarea cu un pahar mare cu apa.

Este un supliment bun,care folosit in asociere cu un șampon împotriva căderii părului și un tratament, dă rezultate.

L-am folosit în cure de patru luni,trei luni pauză și apoi iar patru luni.

Următorul supliment folosit este acesta:

Perfectil pentru piele, păr și unghii, 30 capsule, Vitabiotic.

Combinație unică de vitamine, minerale și extracte din plante:
Acționează prin hrănirea stratului dermic, foliculilor firului de păr și patului unghial prin intermediul sistemului circulator.
Asigură substanțele necesare sănătății acestor structuri.
Perfectil oferă și extracte din plante cu rol în păstrarea unui aspect plăcut și sănătos.
Ingrediente „cheie” pentru păr…

Biotină (vitamina H sau vitamina B7) – combate alopecia, albirea părului.
Cuprul – are rol în formarea foliculilor de păr și în generarea rezistenței firului de păr.
    – este indispensabil în sinteza cheratinei și a melaninei
    – lipsa lui determină modificarea culorii părului
Magneziu și Zinc – deficitul de magneziu și zinc determină lipsa strălucirii părului, uscăciunea și fragilitatea firului de păr.
Iod – esențial în sinteza hormonilor tiroidieni; lipsa acestor hormoni determină alopecie, păr uscat și degradat.

Acest supliment este bun și pentru sănătatea pielii,a unghiilor și pentru creșterea imunității organismului.

Este un supliment complex,cu rezultate foarte bune pentru alopecie.

Fiica mea l-a folosit împreună cu produsele de la Ducray,fiolele descrise în articolul anterior și șamponul și a obținut rezultate.Recomand.

Cura se repetă ,la fel,la trei luni.

MSM, este cel care urmează, după cercetări făcute de mine pe site-urile farmaceutice,l-am ales pe acesta:

MSM, 180 capsule, Planet Bio

MSM – Sulf natural din plante

Ingrediente:
– MSM (metilsulfonilmetan).

MSM este o sursă naturală de sulf care poate fi găsită in legume. Este un produs extras din in si porumb nemodificate genetic. Sulful este un element important in corpul uman și un constituent pentru cele mai multe proteine.

Sulful, colagenul si elasticitatea.
Sulful este prezent si esențial in toate țesuturile conective care susțin și conecteaza toate organele. Colagenul este proteina găsită in toate țesuturile conective precum și in oase si dinți . Colagenul bogat in sulf este cea mai găsită proteină din corp. Colagenul reține fluidele și conferă elasticitate si flexibilitate țesuturilor .
Diferiți compuși pe baza de sulf, precum este glucozamina dau cartilajelor rezistență , structură . Glucozamina construieste oase, ligamente, tendoane, piele, ochi si unghii.
Sulful este gasit in keratină , o proteină fibroasă care constituie 98% din unghii. Sulful da rezistență , elasticitate si flexibilitate unghiilor, pielii si părului.

Sulful pentru păr, unghii si piele.
Datorita abilități sale de a construi și reconstrui colagen si keratina, sulful ne face părul , unghiile și pielea să strălucească și să radieze.

Sulful este cu adevarat cel mai bun cosmetic din lume.
Băile in izvoarele calde sulfuroase sunt deosebite pentru frumusețea pielii.
De asemenea, tratamentul cu nămoluri sapropelice aduce un aport crescut de sulf. Cel mai cunoscut nămol sapropelic din Romania este nămolul din Lacul Techirghiol, care poate fi găsit in Cămara Verde intr-o format ușor de livrat.
Cura balneară cu namol produce efecte favorabile ce persistă timp indelungat prin modificarea capacității de răspuns adaptativ la diverși stimuli.

Sulful si permeabilitatea celulelor si detoxifierea.
Sulful regleaza echilibrul sodiu/potasiu din interior si din afara celulelor. Acest lucru face celulele mai permeabile și mai capabile să absoarbă nutrienți și să elimine toxine. Sulful ajută la evitarea durerii si a inflamațiilor prin favorizarea eliminarii toxinelor in afara celulelor. De fiecare dată când toxinele sunt eliminate din celule este eliminată și o cantitate de sulf ,care neutralizează toxina. Așa că sulful este un element vital in detoxifiere.

Sulful, diabetul si zahărul din sânge.
Zahărul stabilește o componentă importantă a frumuseții , pentru că excesul de zahăr denaturează colagenul și dă stări de spirit schimbătoare ducând la comportamente iritante.
Sulful este un component al insulinei. El acționează alături de tiamină si biotină intr-un metabolism in care zahărul este normal. Hipoglicemia și diabetul sunt legate intr-un punct de o deficiență de sulf.

Sulful si repararea țesuturilor.
Sulful ofera elasticitate, mișcare , vindecare, și repararea țesuturilor . Sulful reduce creșterea de acid lactic și are capacitatea de a reduce si elimina crampele la mușchi, picioare si spate.
O cantitate adecvată de sulf in dieta poate ajuta la recuperarea cu 75% mai rapidă a atleților .

Sulful si sistemul imunitar.
Bacteriile benefice din stomac (probioticele) folosesc alimente bogate in sulf pentru a construi diverși antibiotici naturali care să lupte cu infecțiile . Sulful ajută, de asemenea, in lupta impotriva paraziților (giardia, trihomonas, viermi).

Este unul dintre cele mai complexe suplimente alimentare și este foarte bun pentru păr, unghii și piele în general.

Am luat câte șase capsule pe zi, atât este indicat, și rezultatele au fost pe măsură. Unghiile, care se rupeau înainte nu s-au mai rupt, părul nu a mai căzut.

Doua cure sau chiar trei sunt foarte bune.

Următorul supliment este acesta:
Biotina 300 mcg 100 tablete, GNC

Biotina, cunoscută și sub numele de vitamina B-7, B-8 sau vitamina H face parte din complexul de vitamine B si este o vitamina hidrosolubilă, care poate fi sintetizată și de flora bacteriană de la nivelul intestinului gros. Biotina contribuie la menținerea sănătății pielii, părului (încetinește procesul de albire) și unghiilor și are un rol important in metabolizarea zahărului și a grăsimilor și furnizeaza energie celulelor nervoase.

Printre beneficiile vitamine B-7 putem enumera:
– rolul de protecție a pielii si părului, având actiune sinergică cu vitaminele A, B2 si B6;
– impiedica depunerea colesterolului la nivelul endoteliului vascular;
– participă la eliminarea toxinelor si a metaboliților acumulați in organism, stimuland funcționarea normală a ficatului;
– îmbunătățește capacitatea de memorare;
– poate fi folosită ca adjuvand in tratamentul hipercolesterolemiei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, anginei pectorale, diabetului zaharat, cirozei hepatice, ulcerului gastric și a alcolismului.

Mod de administrare:
Ca supliment alimentar, administrați una sau două tablete pe zi.
Portie de servire: 1 tabletă

Sau poate fi folosită și aceasta:

Biotin 1000 ug, 50 capsule, Solgar

Aceasta se administrează câte o capsulă la două zile.

MSM și biotina sunt două suplimente excelente contra căderii părului cu rezultate foarte bune,spun din experiență.

Suplimentul următor este:

Organika a creat o combinatie nutraceutica care s-a dovedit foarte eficienta pentru intretinerea unui par sanatos si viguros. Mai mult, intrucat accelereaza circulatia sanguina la nivelul pielii capului, incurajeaza cresterea de păr nou si indesirea celui existent.


Compozitie Hair Plus 60 capsule:

Fiecare capsula contine: Extractaposde Coada calului recoltată primavara (Equisetum arvense) – 250 mg; Extract din pulbere de suc de Orz verde (Hordeum vulgare) – 100 mg; Extract din pulbere  de Foo-Ti-Teng  4 :1 – 100 mg; Extract standardizat  de Ginko Biloba (glicozide de flavone de Ginko  24%, lactone terpene 6%) – 15 mg; Extract din Samburi de struguri (Vitis Vinifera) (85-95% proantocianidin oligomeric) – 15 mg.
Invelisul capsular:
 gelatina, apa purificata.
Nu contine: lactate, ou, conservanti artificiali, coloranti, fementi, indulcitori artificiali, grau, soia sau porumb.


Administrare Hair Plus 60 capsule:

1-2 capsule pe zi.

Este un supliment foarte, foarte bun,asociat cu un șampon și un tratament împotriva căderii părului dă rezultate deosebite.

Cură de trei luni cu repetare după trei luni.

Dacă aveți probleme cu căderea părului, mergeți la medic pentru un diagnostic corect.

După cum am spus la început, părul poate cădea din diverse motive,iar medicul poate depista motivul căderii.

Toate suplimentele au fost folosite de mine,cu rezultate bune,mai ales MSM și Biotina.

MSM poate fi luat și pentru menținerea unei stări de sănătate bună.

În introducerea acestui articol, am fost inspirată de cartea”VINDECAREA PRIN NUTRITIE”de PHYLLIS A. BALCH.

Lasă un comentariu